Moraal

Muusikaline lavastus “Moraal” heidab humoorika pilgu teismeliste ajusagarate vahele, püüdes aru saada, milline on siis ikkagi see “päris teismeline”? 1 muusik, 2 näitlejat, 30 rolli, poolteist tundi raju andmist, mille lõpus näitlejad on endast kõik andnud ja publikul on tunne, nagu oleks külastanud rock-kontserti.

/–/

Selles lavastuses ei aeta ümmargust juttu. Siin öeldakse otse, tehakse puust ja punaseks ja räägitakse asjadest nii, nagu need on. See pole sul mingi Lutsu “Kevade”!

Esmaspäeval käisime vaatamas teist etendust, mis meil saatuse (Adeele Sepa lapseootuse) tõttu edasi lükkus. Selleks oli eelmainitud “Moraal”.Mul on nii palju öelda ja tunded keevad ikka veel.

Selles etenduses tsensuur puudub – kõik lajatatakse lihtsalt otse näkku. Naljad on küllaltki rämedad, aga siiski seletamatult naljakad. Publik on osaks kõigest. 

Oled teismeline? Palju õnne – su aju on nagu kapsas! Aga pole hullu, 6-7 aasta pärast see möödub. Aa jaa! Pea meeles, täiskasvanud armastavad sind 🙂

See on vapustav, kuidas 2 näitlejat ja 1 muusik suudavad pooleteist tunniga 30 rolli mängida. Kõik on ülimalt intensiivne, räigelt üle võlli, aga samas ka mitte!

Lõpuks ei tea enam isegi, kas nutta, naerda või südamest karjuda. 

Seda emotsiooni vist ei saagi kirjeldada. Ma naersin veel mitu tundi hiljem, sest kõiki tundeid oli minusse kogunenud nii-nii palju.

Ilmselt ei pea mainimagi, et väikestega (soovitatavalt alla 14-aastastega) seda vaatama ei tasu minna. Tükk on ropp, suhteliselt julm ja maksimaalselt pöörane!

Läbivaks teemaks on seitse surmapattu, mille vastu just teismelised sageli eksivad:

Kadedus                                                              Uhkus                                                                  Iharus                                                                  Ahnus                                                                  Viha                                                                    Aplus                                                                  Isekus

Eksid nende vastu? Karistus on karm – SURM! Või hoopis midagi hullemat…

Olge valmis kõigeks. Kõigeks. Kõigeks! See ei ole mingi “Kevade”…

Kui ma peaksin seda tükki kirjeldama, siis see kõlaks umbes järgmiselt:

Imeliselt ülekeeratud, tõepärane, pisarateni naerutav ja šokeeriv meistriteos.

Kui teil õnnestub seda vaatama saada, siis soe soovitus – muretse koht nii ette, kui saad!

Minule oli huvitav ka esmakordne Sadamateatri külastus. Saal oli küllaltki väike, aga kõik oli nii vahetu – näitlejatelt publikule ja vastupidi. 

Muidugi kulus ka mõnus jõekohin peale sellist kütmist ära, jalad kanda ei tahtnud 😀

Kindlasti-kindlasti käige seda võimalusel vaatamas! Lihtsalt come on… Näidake mulle veel mõnda etendust, mille lõpus publikut kapsatükkidega loobitakse 😀

Veidi kuulsust kah:

Ma oleks seda reaalselt iga kell nõus uuesti vaatama!

Kohtumiseni 🙂

3 kommentaari “Moraal

Lisa kommentaar